Uudised

Tahad maksusoodustusega ühinguks? Tähtaeg 1. märts!

laine uudised-laine
25. jaanuar 2017

Maksuamet annab teada, et läheneb tulumaksusoodustusega ühingute nimekirja taotluste esitamise tähtaeg.  Ühingud saavad taotlusi tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute, sihtasutuste ja usuliste ühenduste nimekirja kandmiseks esitada 1. märtsini.

Nimekirja soovivatel ühingutel on võimalik 1. veebruaril osaleda ka maksu- ja tolliametis toimuval koolitusel.

Taotluse esitamiseks peab ühing tegutsema avalikes huvides ja heategevuslikult. Lisaks peab ühing olema tegutsenud vähemalt kuus kuud enne taotluse esitamist ning peab tegutsemisperioodi kohta olema esitanud majandusaasta aruande.  

„Tulumaksusoodustusega ühingute nimekirja kuulumise peamised plussid on, et see annab võimaluse saada oma tegevuse rahastamiseks tulumaksusoodustusega kingitusi ja annetusi, maksta teatud tingimustel tulumaksuvabalt stipendiume ja anda toimetulekuabi,“ selgitas Maksu- ja tolliameti teenindusosakonna talitusejuhataja Monika Jõesaar.

Kindlasti peaksid ühingud Jõesaare hinnangul arvestama sellega, et nimekirjas olemine toob kaasa lisakohustusi ehk tuleb hakata aru andma tulude kasutamise ja saadud kingituste ning annetuste kohta. „Kui ühing oma tegevuses tulumaksusoodustusi kasutada ei saa, siis on järelemõtlemise koht, kas nimekirja saamine on vajalik, sest ilma soodustusteta ei ole ühingul ju mõtet oma halduskoormust tõsta,“ lisas Jõesaar.  

Taotluse nimekirja kandmiseks leiate maksu- ja tolliameti kodulehelt, samuti leiate sealt info nimekirja kandmise eeliste kohta. Otsus nimekirja kandmiseks tehakse 1. juuliks. Koolitusele saab registreerida siin.