Uudised

EV100 otsib sadat eestlast

laine uudised-laine
12. detsember 2016
Eesti 100. sünnipäeva korraldajad otsivad sadat eestlast panustama ja osalema kultuuriprojektis “Saja lugu”. See on Eesti Vabariigi 100ndaks sünnipäevaks valmiv poeetiline koondportree Eesti inimestest. Laiahaardeline ja žanriülene Kaupo Kikkase, Erki Pärnoja ja Jaak Printsi koostöös valmiv suurteos portreteerib fotodel ja muusikas Eesti inimeste hingemaailma ja olemust.

Fotograaf Kaupo Kikkas jäädvustab saja eestlase portreed ja lood ning helilooja Erki Pärnoja kirjutab mitmeosalise heliteose kaaseaegsele orkestrile. Teose osad lähevad sujuvalt üle ühelt teisele, olles läbi põimunud improvisatsioonilisest vabadusest ja maagilistest rütmimustritest. Heliteose esitamisel osalevad koos muusikutega ka loo peategelased – sada eestlast. Teose lavastab Jaak Prints. “Saja loo” maailmaesiettekanne toimub festivali Jazzkaar avasündmusena 20. aprillil 2018.

Soovita oma sõpra, naabrit, silmapaistvat tuttavat või iseennast – üht Sinu silmis erilist inimest. Kirjuta temast veidi ja pane ka pilt kaasa.

Rohkem infot ja saja hulka kandideerimise vormi leiad siit.