artikkel

Venekeelne Hea Kodaniku klubi “Sotsiaalne sidusus: mõtleme mullist välja”

laine
5. detsember 2022
Foto:

21. detsembril kell 17:00–19:00 toimub Tallinnas Telliskivi kvartalis aadressil Telliskivi 60a/3 seminariruumis VÄGI ja Hea Kodaniku Facebooki lehel kauaoodatud venekeelne Hea Kodaniku Klubi pealkirjaga “Sotsiaalne sidusus: mõtleme mullist välja”. Vestluses osalevad Andrei Šumakov (Delfi RUS peatoimetaja), Mihhail Komaško (Eesti rahvusringhäälingu ajakirjanik) ja Natalja Kitam (teleajakirjanik, Multikey Online Schooli asutaja). Nad arutlevad venekeelsete inimeste erinevate põlvkondade ja sotsiaalsete rühmade vahel tekkivate arusaamade konfliktide üle, mis on tingitud viibimisest diametraalselt erinevas infoväljas. Arutelu käigus pakutakse lahendusi, mis võimaldaksid nende ’’mullide’’ (vanuselised mullid, suhtlus- ja infomullid, aga ka vabakonna mullid) omavahelist koostööd kodanikuühiskonnas edendada.  

Üritust korraldavad Vabaühenduste Liit, rahastab Aktiivsete Kodanike Fond.

Registreerida saab siin.

Rohkem infot Hea Kodaniku üritustesarja kohta saab lugeda siit.

Andrey Šumakov on kogenud ajakirjanik ja meediajuht, kellel on üle 20-aastane kogemus erinevates trüki- ja veebiväljaannetes. Varem juhtis Andrei Šumakov portaali Sovsport.ru ning tegeles ka ETV+ kanali sotsiaalvõrgustike arendamisega.

Mihhail Komaško on Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) toimetaja. Raadiokuulajad teavad teda Raadio 4 saate “Üksikasjad Narvast” ühe saatejuhina ning televaatajad saatest “Rahvale oluline”, mida ta juhib koos Juri Nikolajeviga. Mihhail õppis Peterburi Riiklikus Filmi- ja Televisiooniülikoolis stsenaariumi kirjutamist ja kunstiajalugu.

Natalja Kitam on “Räägi minuga” projektijuht ja keelepraktika suhtlusvõrgustiku “Multikey” arendaja. Ta on otseselt seotud keele lõimumise probleemiga. Nataljal on kogemusi ka vabaühendustega.

Lisateave:

Inna Laanmets
inna@heakodanik.ee
+372 501 1482