artikkel

Citizen OS osalusplatvorm uuenes

laine
Foto:

Head arutelukultuuri, kaasamist ja ühiselt otsustamist on nüüd veelgi hõlpsam ellu viia, sest Citizen OS osalusplatvorm läbis uuenduskuuri. 

Citizen OS platvorm on tasuta, reklaamivaba, turvaline ja vabavaraline tööriist, mis toetab organisatsioone ja kogukondi demokraatliku osaluse suurendamisel ühiskonnas. Platvormi peamine eesmärk on toetada lugupidavat arutelukultuuri, demokraatlikku osalust ning ühist otsustamist. 

Platvorm on mõeldud eelkõige kodanikuühiskonna algatuste toetamiseks. Rakendust kasutavad samas ka poliitilised parteid, omavalitsused, institutsioonid ja mitteformaalsed võrgustikud. Citizen OS platvorm võimaldab paremini ellu viia näiteks üldkogusid, hääletamist, argumenteeritud arutelusid jne.

Platvorm on kättesaadav eesti, inglise, saksa, vene ja slovakkia keeles. 

Mis on uut?
Lisaks kujundusele on muutunud ka platvormi põhifunktsioonid:

  • Värske ilmega töölaud. Lihtsam leida seda, mida otsid!
  • Teemade loomine – juhendatud ja sammsammuline. Teemasid ja gruppe on nüüd palju lihtsam luua ning kasutajatele on sammsammuline juhend, kuidas oma kaasamisprotsessi Citizen OS platvormi toel algatada.  
  • Teemad loomine on paindlikum. Soovid pidada arutelu ilma hääletuseta? Korraldada hääletust ilma aruteluta? Kõigepealt arutleda ja siis hääletada? Nüüd saad teema loomisel otsustusprotsessiga paremini kohandada: lihtsalt vali etapp, millest alustada soovid, ja lisa järgmine etapp siis, kui sina seda soovid!  
  • Paremad arutelude funktsioonid. Arutelu etapis on nüüd palju lihtsam jälgida ja reageerida. Poolt- ja vastuargumendid on nüüdsest visualiseeritud, et anda kiire ja lihtne ülevaade kaasatud inimeste arvamusest.   
  • Parem kasutajakogemus nutitelefonides. Platvormi kasutatavus ja intuitiivsus nutiseadmetes on nüüd oluliselt parem. Tänu sellele on nii sinul kui ka teistel otsustajatel võimalik platvormi hõlpsalt kasutada ka liikvel olles.
  • Parem navigeerimine. Viisime läbi hulga testimisi ja intervjuusid kasutajatega. Tänu sellele on platvormi kasutamine märksa mugavam. Jätkame arendustega, et muuta seda veelgi paremaks ning tulla välja ka uute funktsioonidega. 

Kui soovid Citizen OS-i tegemistest ja osalusplatvormist rohkem teada, loe lisa siit. Kui sul on küsimusi või soovid tuge platvormi kasutamisel, võta ühenduse e-posti aadressil support@citizenos.com

Platvorm: https://app.citizenos.com
Citizen OS veebileht: https://citizenos.com

Citizen OS on Eestis loodud ja rahvusvahelise haarde omandanud kodanikuühendus, mille eesmärgiks on tuua otsustamine tagasi inimeste ja kogukondadeni. Citizen OS viib läbi koolitusi, arenguprogramme ja juhib rahvusvahelisi projekte. Ühtlasi pakub organisatsioon tasuta vabavaralist e-osaluse ja -otsustamise platvormi, et parandada arutelu- ja otsustamise kultuuri kogu maailmas.