artikkel

Küberturvalisuse ümarlaud 

laine
4. oktoober 2024
Foto:

Kas sinu vabaühendus on küberohtude eest kaitstud? Kas su tiim üldse teab, millised need võimalikud ohud on? Kas need ohud peituvad sotsiaalmeedias, postkastis, ühes ja samas paroolis, mida kõik kasutavad, kehvas isikuandmete hoiustamises? 

Vabaühenduste Liit ja Riigi Infosüsteemi Amet kutsuvad vabaühenduste esindajaid kolmapäeval, 6. novembril kell 13-16 Tallinnasse küberturvalisuse kohtumisele, mis on korraga nii (kerge) seminar kui ka ümarlaud. Kohti on kuni 20 inimesele ning ümarlaud toimub sedapuhku ainult silmast silma.

Kell 13.00-14.10 I sessioon
Mh teeb RIA üldise ülevaate ohupildist küberruumis ning sellest millised ohud ja riskid võivad vabaühendusi varitseda
Aga arutame koos ka, millised on vabaühenduste senised kogemused küberturvalisususe ja -ohtudega

PAUS 20 min (saab kohvi ja pisut näksimist)

14.30 – 16.00 II sessioon
Kaardistame, mida on organisatsioonid pidanud võimalikuks ja vajalikuks juba iseseisvalt ära teha
RIA annab ka konkreetseid soovitusi, kust alustada ja mida kindlasti (mitte) teha
Arutame, millisest toest tuntakse vabakonnas puudust ning millise fookusega juhendeid Riigi Infosüsteemi Amet võiks luua, millist nõu vabakonnale anda
Teeme kokkuvõtteid ja lepime kokku järgmistes võimalikes sammudes

RIA esindajad, kes meiega tol päeval toimetavad, on Kaisa Vooremäe ning Marju Hendre.

Ümarlaud-seminar toimub Tallinnas, Riigi Infosüsteemi Ameti ruumides aadressil Pärnu maantee 139a. (Lähimad ühistranspordipeatused on Tondi, Kalev ja Hallivanamehe, kusjuures sõltuvalt stardipaigast võib kohale saada nii trammi, rongi kui bussiga.)

Registreerimiseks täida vorm. Vastuseid kogub ja käsitleb Vabaühenduste Liit koostöös Riigi Infosüsteemi Ametiga ainult selleks, et kohtumisest oleks kõigile osapooltele võimalikult palju kasu.