artikkel

Food Innovation Summit toob Eestisse maailma esimese laboris kasvatatud liha valmistajad

laine
26. september 2018
Foto:
6. oktoobril toimub Tallinnas Euroopa hotellis toidukonverents Food Innovation Summit, mis käsitleb taimse toidu kasvavat trendi toidutööstuses ja uusi innovatsioone lihatoodete valdkonnas – näiteks astub konverentsil üles maailma esimese puhtast lihast valmistatud lihapalli valmistanud ettevõtte Mosa Meat esindaja Sarah Lucas.

Konverentsil astuvad üles rahvusvahelised esinejad Ameerikast, Suurbritanniast, Hollandist, Saksamaalt ja Eestist. Ettekannetes ja paneeldiskussioonides arutavad eksperdid ja toiduorganisatsioonide- ja ettevõtete esindajad toidutööstuse tuleviku ja jätkusuutlike viiside üle, kuidas elanikkond ära toita. Eestist astuvad üles Rimi ostujuht Margus Amor, Tervise Arengu Instituudi toitumisuuringute projektijuht Änn Jõgi, riiklikult tunnustatud toitumisnõustaja Tuuli Tamur.

“Mul on suur au tulla Eestisse laboris kasvatatud puhast lihast rääkima, sest olen palju kuulnud Eesti tehnoloogilisest arengust ja ettevõtlikest idufirmadest,” kommenteeris maailma esimese laboris kasvatatud lihapalli valmistanud ettevõtte Mosa Meat strateegia- ja kommunikatsioonijuht Sarah Lucas. “Usun, et laboris kasvatatud puhas liha hakkab oluliselt muutma meie toidutööstust ja selle mõju maailmale. Enam ei pea me rääkima lihast loobumisest, vaid lihtsalt paremast, tervislikumast ja keskkonnasäästlikumast lihast, mille jaoks pole vaja loomade tööstusfarme.”

Food Inovation Summiti projektijuht Kristina Mering tõdes, et sellist rahvusvahelist toiduinnovatsiooni käsitlevat konverentsi ei ole Eestis varem toimunud. “Puhas liha on ka rahvusvahelisel areenil nii uus asi, et konverentsi tulevad kuulama inimesed üle Euroopa, et selle kohta rohkem teada saada. Lisaks räägime ka taimsete toodete kasvavast trendist ja selle võimalikest mõjudest toidusektorile,” lisas Mering.

Konverentsile on oodatud nii toidutööstuse esindajad kui ka toidutuleviku huvilised tarbijate hulgast. Registreeruda ja pileteid osta saab kuni 3. oktoobrini konverentsi kodulehel – https://nahtamatudloomad.ee/foodinnovationsummit/

LISAINFO:

Kristina Mering

Toidukonverentsi Food Innovation Summit projektijuht