artikkel

Vabaühendused ja mitmekesisus

laine
6. juuni 2024
Foto:

29. mail tunnustas Eesti Inimõiguste Keskus koostöös Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumiga 60 Eestis tegutsevat organisatsiooni mitmekesise tööandja märgisega “Austame erinevusi”. Rõõmustame selle üle, et märgise said vabaühendused Eesti Pagulasabi ja YFU Eesti. Aga ka selle üle, et märgise uuendasid edukalt nii SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital kui Vabaühenduste Liit.

Tegelikult võiks vabaühendusi selles nimekirjas olla hoopis rohkem, sest mitmekesisuse väärtustega jagavad kindlasti paljud vabaühendused – hoolimist inimestest sõltumata nende erinevustest või eripäradest ning panustamist parema ühiskonna loomisse. „Austame erinevusi“ on ka tööandja kvaliteedimärk, mis annab praegustele ja tulevastele töötajatele teada, et organisatsioonis hinnatakse ja kaasatakse kõiki.

Esimene samm märgise taotlemise teekonnal on Eesti mitmekesisuse kokkuleppega liitumine – seda on teinud lausa üle 20 vabaühenduse!

Soovitame vabaühendustel mitmekesisuse teemaga tutvust teha, Inimõiguste keskuse materjale lugeda ja neilt nõu küsida, kokkuleppega liituda ja järgmisel korral (umbes kahe aasta pärast) ka märgist taotleda!